top of page

Ska du bygga ett nyckelfärdigt hus?

Nyckelfärdiga hus har blivit allt vanligare i branschen och i samband med det får vi allt fler frågor angående nyckelfärdiga hus och bygglov. Föranledda av detta tänkte vi försöka reda ut alla tänkbara oklarheter för er.


Som du säkert känner till är ett nyckelfärdigt hus ett hus som beställs av kund och sedan byggs helt från grunden på en utvald tomt. Eftersom det är ett omfattande byggprojekt är det föga förvånande att du behöver tillstånd för att genomföra dem, men mer om det i guiden nedan.BYGGLOVSRITNINGAR GÖTEBORG
Behöver man bygglov för ett nyckelfärdig hus?


Ja, givetvis behöver du ett bygglov för att bygga ett nyckelfärdigt hus. Faktum är att alla större till- och ombyggnationer är bygglovspliktiga och eftersom ett nyckelfärdigt hus är den största typen av tillbyggnad man kan göra på en tomt, måste du ansöka om bygglov innan du sätter igång.


Som alltid är det kommunen där huset ska byggas som utfärdar bygglov. Därmed är det dem du ska vända dig till för att ansöka.


Byggfirmor som kan hjälpa dig med bygglovet


Om man vill bygga ett nyckelfärdigt hus så är det fördelaktigt att anlita en byggfirma som kan hjälpa en med hela processen från början till slut, då det kommer underlätta processen betydligt.


Esosbygg – ett ledande byggföretag i Malmö – är ett bra exempel på en sådan firma. De har nämligen alla hantverkare man behöver för att bygga ett hus från grunden, från markanläggare och betongarbetare, till snickare, VVS:are och byggledare. Dessutom samarbetar Esos med arkitekter som kan hjälpa dig designa dina drömmars hus.


Fördelen med att anlita en heltäckande byggfirma är att allt arbete och alla kontakta sköts via samma företag. På så sätt minskar risken för missförstånd och liknande problem. En riktigt bra byggfirma kan dessutom hjälpa dig ansöka om bygglov och se till att du faktiskt kan gå i mål med dina husdrömmar.


Comments


bottom of page