top of page

Kämpar du med att få ett beviljat bygglov?

Det kan vara både tufft och enkelt att ansöka om bygglov eller göra en bygganmälan. Det som avgör om det blir enkelt eller tufft är vanligtvis din erfarenhet och kunskap. Om du har erfarenhet inom byggnadsbranschen och tidigare har ansökt om bygglov så förstår du vad som behöver lämnas in till kommunen och hur byggprocessen fungerar.Hjälp med bygglovOm du är helt ny och det är första gången som du ansöker om bygglov, så kan det vara lite mer utmanande. Det är inte svårt att ansöka om bygglov eller fylla i en ansökningsblankett och skicka in till kommunen. Den svåra biten är att få ihop allt, så att det som du tänker bygga följer bestämmelserna för området. Det finns regler som man även måste följa när man bygger.


Många väljer att ta hjälp från en Arkitekt eller Byggnadsingenjör när de ska bygga eller ändra en byggnad. Arkitekter och Ingenjörer har bra koll på vad som får byggas och hur man följer regelverken för att få ett beviljat bygglov


När du ansöker om bygglov så behöver du lämna in handlingar som visar vad du tänkt att bygga. De vanligaste handlingarna som du behöver lämna in är bygglovsritningar och en kontrollplan. Du behöver lämna in dessa handlingar för att din ansökan ska vara komplett och för att byggnadsnämnden ska kunna granska dina ritningar och se vad du planerar att bygga eller ändra.


Man kan både rita själv och göra en kontrollplan själv. Känner man att det är roligt och att man har gott om tid så kan man ta fram alla handlingar som behövs för att ansöka om bygglov själv. För många som vill spara på kostnaderna och ta fram handlingarna själva, så leder det i det flesta fall att man får kompletteringar från kommunen. Många privatpersoner envisas och lär sig från sina fel och lämnar in reviderade handlingar till kommunen. Det finns ett få antal som lyckas få bygglovet beviljat på egen hand.


Det flesta som går i byggtankar väljer att ta hjälp av en person som ritar rätt från början och så att ritningarna är fackmannamässigt utförda och följer bestämmelserna. Det leder till att man vanligtvis sparar väldigt mycket tid. Kostnaden för att få hjälp med dessa handlingar skiljer sig från olika företag.


Vi har nischat oss mot bygglov och har stor erfarenhet av att ta fram bygglovsritningar som godkänns av kommunerna. Vi erbjuder bäst priser på bygglovsritningar och är väldigt noggranna så att vi slipper att få onödiga kompletteringar från kommunen.


Om du känner att det är svårt med att ansöka om bygglov och känner du att du redan är stressad över annat i vardagen, så kan det vara smart att bygga ett nyckelfärdigt hus.


댓글


bottom of page