top of page

Har ni svårt med att förstå alla bygglovsregler?Vi hjälper dig med bygglov

För många kan det tyckas vara svårt att förstå vilka regler som gäller för att bygga något.

Reglerna som gäller för just ditt projekt finns oftast listade på kommunens hemsida. Om du ändå tycker att det är svårt att förstå, så

kan du ringa eller skicka ett mejl till byggnadsnämnden i din kommun.


Det finns en hel del olika regler och bestämmelser beroende på vart ni ska bygga och vad ni tänk att bygga. Din tomt kan begränsa att du inte får bygga ut huset om du redan har nyttjad all byggyta på tomten. Detaljplanen beskriver och bestämmer vad som får byggas i ditt område och på din fastighet. Det är därför viktigt att man tittar på detaljplanen och följer bestämmelserna som finns på detaljplanen.


För varje typ av byggnadsprojekt finns det olika regler man måste följa. Till exempel får inte en mur eller ett plank vara högre än 80 cm vid korsningar på grund av att det försämrar sikten för de som åker förbi korsningarna. Det är en hel del regler som finns för att man ska bygga säkert och hållbart. Vi har arbetat med de flesta projekt typerna och kan för mestadels alla regler för ansöka om bygglov.


På kommunens hemsida kan ni vanligtvis läsa om dessa regler som man måste förhålla sig till när man bygger. Om du inte hittar de på kommunens hemsida så finns de beskrivet i plan och bygglagen. Har du inte PBL boken hemma så prova att sök på Google och se om du hittar en pdf eller om det står något på boverkets hemsida.


Om du ändå har svårt med att förstå vilka regler som gäller när man ska ansöka om bygglov, är du varmt välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig med att förstå om vad som gäller för just ditt projekt.Comentários


bottom of page