top of page

Gratis verktyg för att rita en enkel skiss

Funderar du att rita ditt drömhus själv?

Gratis program för att rita skissDet finns en hel del gratis verktyg som du kan använda dig av för att rita ditt hus. Det är rätt så enkla verktyg där de enklaste funktionerna finns att använda gratis. Vill du ha alla funktioner, även de avancerade så brukar det vanligtvis kosta en liten slant. Med gratisversionen kommer du långt om du har tålamod. Det är vanligtvis lätt att lära sig att använda verktygen och man kan sedan exportera det som man ritat som bilder eller pdf format.


Ett av de vanligaste gratis verktygen som används är Sketchup. Många arkitekter brukar använda det i skiss skede och sedan gå över till mer avancerade 3D verktyg.

I sketchup kan du skissa upp dit hus på ett

enkelt sätt. Om du tittar eller har tittat på svt programmet husdrömmar så är det flera personer som har ritat sina hus på Sketchup.


Ett annat gratis verktyg som används för att rita hus är RoomSketcher. Vi har en del kunder som väljer att skissa sina enkla ritningar på RoomSketcher istället för att

använda sig av papper, penna och linjal och sedan behöva scanna in underlaget till

oss och skicka till oss, som vi kan rita efter eller läsa av måtten från. Sök på Google så hittar ni hemsidan för RoomSketcher där ni kan skapa ett gratiskonto och se videoklipp hur man skissar.


Har ni ingen tid för att lära er att använda ett nytt verktyg, så kan ni skicka era befintliga ritningar, foton på huset, samt en enkel skiss där det framgår vilka mått det ska vara på ytterväggarna så hjälper vi er med fackmannamässigt utförda bygglovsritningar. Om ni inte har ritningar på befintliga huset, så behöver ni mäta måtten på huset för att det ska bli korrekt.


Om ni planerar att bygga ett hus, så kan ni skicka inspirationsbilder samt måtten som ni önskar ha på huset.


Vid små projekt väljer de flesta att rita för hand för att det känns enklast och går snabbast.


SKETCHUP/ROOMSKETCHER ✍️

GRUNDKARTA 🗺

PAINT 🎨

PAPPER📝

PENNA✏️

LINJAL📏

Comments


bottom of page