top of page

Behöver jag bygglov för att bygga ett garage eller en carport?

Det beror på hur stort du tänkt att bygga. Det kan krävas bygglov, men du kan även klara dig med en bygganmälan.


Ett garage eller en carport räknas som komplementbyggnader. Komplementbyggnader är fristående byggnader som är ett komplement till ett bostadshus.


Man kan därför utnyttja Attefallsreglerna och endast göra en bygganmälan om man bygger max 30 kvadratmeter.


Om du planerar att bygga ett garage eller en Carport som är större än 30 kvm i byggnadsarea behöver du ansöka om bygglov. Du kan även behöva bygglov om du bygger närmare än 4,5 meter till tomtgräns.Bygglovsritningar garage


Vi på Bygglovskonsulter hjälper dig med erforderliga ritningar och underlag för att bygglovsprocessen ska gå så smidigt som möjligt för dig. Utöver att vi har ritningar som är tydliga och välgjorda så erbjuder vi även bäst pris på bygglovsritningar. Vi har ett pris från 999 kronor exklusive moms. Ett fristående garage är väldigt enkelt att rita och det tar cirka 1-4 timmar att rita ett garage. Om du tänker bygga ett garage i anslutning till huset, så kommer kommunen bedöma det som en tillbyggnad och då tar det längre tid att rita upp det, eftersom att vi behöver redovisa ditt hus tillsammans med garaget som ni tänkt att bygga. Priset för en tillbyggnad startar från 3500 kr ex moms och då ingår det en planritning, sektionsritning, fasadritning och en situationsplan som kommunerna vanligtvis kräver att ni lämnar in. Vi behöver veta material, kulör, dimensioner på väggar, fönster och dörrar samt en enkel skiss på ditt garage för att vi ska kunna rita fackmannamässiga bygglovsritningar till dig. Du kan kontakta oss, när du har en färdig skiss eller referensbild så hjälper vi dig vidare i din byggprocess.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page